Web siteniz, işletmenizin çevrimiçi varlığının temelidir. İnsanlar şirketiniz hakkında bilgi edinmek, iletişim bilgilerinizi bulmak ve ürünlerinizi satın almak için burayı ziyaret eder.

 

Web siteniz düzgün çalışmıyorsa veya güncel değilse, yeni potansiyel müşteriler ve satışlar gibi önemli fırsatları kaybedebilirsiniz.

 

Örneğin bir e-ticaret sitesine sahipseniz ve işletmenizin satışları tamamen buradan gerçekleşiyorsa, web sitenizin düzgün çalışamaması durumunda insanlar bu web sitesinden ürünlerinizi satın almak istemeyecektir. Benzer şekilde, şirketinizin kurumsal web sitesinde kullanıcılar yeterli işlevsellikte bir deneyim yaşayamazlarsa şirketinizin profesyonel duruşu zedelenebilir.

 

Düzenli web sitesi bakımı, bu sorunları önlemeye yardımcı olur. Bu yazıda, web sitesi bakımının ne olduğunu, neleri içerdiğini ve işletmeniz için neden bu kadar önemli olduğunu keşfedeceğiz.

 

Web sitesi bakımı nedir?

 

Web sitesi bakımı, web sitenizin düzgün ve güncel çalışmasını sağlamak için düzenli olarak kontrol edilmesini ifade eder. Web siteniz, oluşabilecek sorunları önlemek ve performans iyileştirmeleri yapmak için kontrol altında tutulur ve müşteri deneyimi iyileştirilir.

 

Bir web sitesi bakım planı neden önemlidir?

  

Bir web sitesi bakım planı işletmeniz için neden çok önemlidir? İşte en önemli nedenlerden bazıları.

 

1.Müşterilerin çoğu çevrimiçi araştırma yapıyor

 

Bir ürün veya hizmet satın almadan önce, insanların% 87’si çevrimiçi araştırma yapıyor. Sizden bir ürün veya hizmet satın almayı düşünen insanlar çok yüksek ihtimalle size ulaşmadan önce web sitenizi inceleyecektir. Web siteniz onlara şirketiniz hakkında olumsuz bir izlenim veriyorsa, muhtemelen bir rakibin sitesinde araştırmalarına devam edeceklerdir.

 

2. Web siteniz, potansiyel müşterilerinizin sizi keşfettiği yerdir

 

Web siteniz düzgün çalışmıyorsa veya eski görünüyorsa, müşteriler genellikle oturumlarını sonlandırırlar. Çünkü araştırma yapan bir müşteri için işletmeniz hakkında ilk 3 saniyede aldığı izlenimin satın alma kararında çok büyük etkisi vardır. Web siteniz profesyonel görünmüyorsa, müşteriler işletmenizin de öyle olduğunu düşünebilir.

 

3. Web siteniz satışlarınızı arttırmanıza yardımcı olur

 

Web siteniz,  web site kullanıcıları için sayfanıza yönlendirmede çok önemli bir rol oynar. Özellikle e-ticaret yapan siteler söz konusu olduğunda, siteniz satın alma işlemlerini kolaylaştırır. Siteniz düzgün çalışmıyorsa, potansiyel satışları kaçırabilirsiniz.

 

4. Site ziyaretçileri, kullanıcı deneyimine değer verir

 

Araştırmalara göre bir sitede zayıf bir kullanıcı deneyimi yaşayan alışverişçilerin %88’i bir rakipten alışveriş yapıyor.  Düzenli bakım, bu kötü kullanıcı deneyimlerini önler ve potansiyel müşterileri sitenizde kalmaya teşvik ederek satış yapma şansınızı artırır.

 

5. Web sitesi bakım planı güvenliği artırır

Siber saldırıların neden olduğu hasarı onarmak genellikle maliyetlidir, ayrıca kişisel bilgileri ele geçirilen sadık müşterileri bile kaybedebilirsiniz. Düzenli bakım, güvenlik sistemlerinizi güncel tutarak sitenizi siber tehditlerden korumaya yardımcı olur. Güvenliği sağladığınızda ve müşteriye yansıttığınızda artık müşterileriniz rahatça alışveriş yapabilecekler. 

 

6. Web sitesi bakımı SEO stratejinizi destekler

 

Kullanıcılar web sitenize geldikten kısa bir süre sonra sık sık sitenizden ayrılırsa, Google bunu sitenizin alakalı olmadığının bir işareti olarak görebilir. Hemen çıkma oranındaki bu artış, web sitenizin tıklanma oranını düşürebiliyor yol açabilir, bu da sitenize daha az trafik çekeceğiniz anlamına geliyor. Kalıcı teknik sorunlar, güvenlik sorunları ve eski web sitesi tasarımı, yapısı veya içeriğinin tümü, arama motoru sıralamanızı düşmesine sebep olur. 

 

Siz de sahip olduğunuz web sitesi için bakım hakkında daha fazla bilgi almak ya da profesyonellerle çalışarak bir web sitesi oluşturmak isterseniz bize ulaşın! [email protected]